Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Όμιλος Ευρωκλινικής – Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με αφορμή τη λειτουργία του νέου, εξειδικευμένου ιατρείου ΣΚΠ της Ευρωκλινικής, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση  στις 11 Απριλίου 2022, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ. με θέμα «Οι επιπτώσεις της ΣΚΠ στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση γύρω από τη συγκεκριμένη νόσο, καθώς και η έγκυρη ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους. Καταξιωμένοι επιστήμονες της Ευρωκλινικής και του «ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»  παρουσίασαν τα τελευταία ελληνικά και διεθνή δεδομένα για το στίγμα των ασθενών με ΣκΠ και τους παράγοντες επιβάρυνσης των φροντιστών τους, καθώς και για τις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους. Τις ομιλίες σχολίασε η κα Αναγνωστούλη Μαρία, Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας, ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική, Aιγινήτειο Nοσοκομείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένο όριο ατόμων για την τήρηση όλων των απαραίτητων υγιεινομικών μέτρων για τον COVID-19, κάτι το οποίο ωστόσο δεν εμπόδισε από το να υπάρχει σημαντική εκπροσώπηση ατόμων με ΣΚΠ, συνοδών και άλλων συμμετεχόντων οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες και συμβουλές με τους ειδικούς. Η εκδήλωση θα αναρτηθεί βιντεοσκοπημένη, στο σύνολό της, στη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και του Ομίλου Ευρωκλινική

Η Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, Βασω Ζησιμοπούλου, δήλωσε: «Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί πλέον Ειδικό Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλους αυτούς τους ασθενείς. Με αυτή την αφορμή θα  παρέχουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε όλα τα άτομα με ΠΣ , μέλη των συλλόγων της ΠΟΑμΣΚΠ,ειδική προσφορά για τον έλεγχό τους ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, και μία  πλήρη ιατρική εξέταση και εκτίμηση  από τον εξειδικευμένο νευρολόγο υπεύθυνο του ιατρείου».

H κ. Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ανέφερε στον Χαιρετισμό της: «Τα δύο προηγούμενα χρόνια όλη η ανθρωπότητα ταλαιπωρήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιβαρύνθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς έμειναν μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι την λοίμωξη. Έχασαν τα ιατρικά ραντεβού τους και τις συνεδρίες αποκατάστασης και γέμισαν φόβο και ανασφάλεια. Με την επανεκκίνηση ο Όμιλος της Ευρωκλινικής επέδειξε πρώτος ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των Ατόμων με ΣΚΠ.  Μια όαση μέσα στην έρημο. Τα μέλη ενημερώθηκαν για την λειτουργία του νέου εξειδικευμένου στην ΣΚΠ ιατρείου και την προνομιακή οικονομική προσφορά. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας.»

Δείτε το άρθρο στον σύνδεσμο Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – LifeValley