ΑΘΗΝΑ, 12/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όμιλος Ευρωκλινικής – Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με αφορμή τη λειτουργία του νέου, εξειδικευμένου ιατρείου ΣΚΠ της Ευρωκλινικής, πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση  στις 11 Απριλίου 2021,  , στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ. με θέμα «Οι επιπτώσεις της ΣΚΠ στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση γύρω από τη συγκεκριμένη νόσο, καθώς και η έγκυρη ενημέρωση τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους. Καταξιωμένοι επιστήμονες της Ευρωκλινικής και του «ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»  παρουσίασαν τα τελευταία ελληνικά και διεθνή δεδομένα για το στίγμα των ασθενών με ΣκΠ και τους παράγοντες επιβάρυνσης των φροντιστών τους, καθώς και για τις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους. Τις ομιλίες σχολίασε η κα Αναγνωστούλη Μαρία, Eπίκουρη Kαθηγήτρια Nευρολογίας, ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική, Aιγινήτειο Nοσοκομείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένο όριο ατόμων για την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για τον COVID-19, κάτι το οποίο ωστόσο δεν εμπόδισε από το να υπάρχει σημαντική εκπροσώπηση ατόμων με ΣΚΠ, συνοδών και άλλων συμμετεχόντων οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και αντάλλαξαν γνώμες και συμβουλές με τους ειδικούς. Η εκδήλωση θα αναρτηθεί βιντεοσκοπημένη, στο σύνολό της, στη σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και του Ομίλου Ευρωκλινική.

Η Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, Βασω Ζησιμοπούλου, δήλωσε: «Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί πλέον Ειδικό Ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλους αυτούς τους ασθενείς. Με αυτή την αφορμή θα  παρέχουμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε όλα τα άτομα με ΠΣ , μέλη των συλλόγων της ΠΟΑμΣΚΠ,ειδική προσφορά για τον έλεγχό τους ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, και μία  πλήρη ιατρική εξέταση και εκτίμηση  από τον εξειδικευμένο νευρολόγο υπεύθυνο του ιατρείου».

H κ. Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ανέφερε στον Χαιρετισμό της: «Τα δύο προηγούμενα χρόνια όλη η ανθρωπότητα ταλαιπωρήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιβαρύνθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς έμειναν μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι την λοίμωξη. Έχασαν τα ιατρικά ραντεβού τους και τις συνεδρίες αποκατάστασης και γέμισαν φόβο και ανασφάλεια. Με την επανεκκίνηση ο Όμιλος της Ευρωκλινικής επέδειξε πρώτος ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των Ατόμων με ΣΚΠ.  Μια όαση μέσα στην έρημο. Τα μέλη ενημερώθηκαν για την λειτουργία του νέου εξειδικευμένου στην ΣΚΠ ιατρείου και την προνομιακή οικονομική προσφορά. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας.»

 

Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), η οποία εδρεύει στο Ελληνικό στην Αθήνα, ιδρύθηκε το 2008, είναι δευτεροβάθμιος φορέας στον οποίο εντάσσονται 9 Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Ασθενών από όλη την Ελλάδα. Διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς με  Πολλαπλή Σκλήρυνση – Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΣ-ΣΚΠ), με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας πανελλαδικά, την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την νόσο και την διεκδίκηση εκ μέρους των πασχόντων στην ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική, παραγωγική, αθλητική και πολιτισμική ζωή της χώρας .

www.poamskp.gr

 Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2013 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα με ISO 9001:2015.

www.euroclinic.gr