11 – 12 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας το 18ο  Ετήσιο Συνέδριο Β’ Κλινικής Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης με θέμα «Αποκατάσταση και Θεραπευτική άσκηση σε παθήσεις του Νευρικού Συστήματος Προσδιορισμός – Εφαρμογή – Περιορισμοί»

Η Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κ. Βάσω Μαράκα, απεύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Η κ. Μαράκα στην ομιλία της τόνισε την αναγκαιότητα της παρακολούθησης των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση από μια διεπιστημονική ομάδα,αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούν οι επαγγελματίες αποκατάστασης. Λόγω της ιδιαιτερότητας της νόσου, απαιτείται εξατομικευμένη διαχείριση των συμπτωμάτων. με συνεχή αναπροσαρμογή του προγράμματος αποκατάστασης και εμπλοκή του στενού περιβάλλοντος προκειμένου να διατηρηθεί στο μέγιστο δυνατό η κινητική λειτουργικότητα του ατόμου. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου, στη διατήρηση της ανεξαρτησίας του αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος: «η φυσιοθεραπεία είναι «φάρμακο»» και συνέχισε λέγοντας πως έχει βιώσει τα θετικά της αποτελέσματα και η ίδια ως πάσχουσα.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό η κ. Μαράκα ευχήθηκε πάσχοντες και ιατροί αποκατάστασης να έχουν μια καλή συνεργασία, βασισμένη σε σχέσεις ειλικρίνειας, σεβασμού κι εμπιστοσύνης για την κοινή  μάχη απέναντι στη Πολλαπλή Σκλήρυνση.