Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) με το Γραφείο Ασθενών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Ενώνουν Δυνάμεις για την Υγεία και την Ευημερία

Στον κόσμο της Υγείας, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις και προβλήματα που απαιτούν αλληλεγγύη και συνεργασία. Είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν αυτές οι προκλήσεις αφορούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ασθένειες. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα με την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, το Γραφείο Ασθενών της και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).

Η ΣΚΠ είναι μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, και μπορεί οδηγήσει ακόμη και σε μόνιμη αναπηρία. Οι ασθενείς με ΣΚΠ αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις στον τομέα της κινητικότητας, της δράσης και της ψυχικής ευημερίας, ενώ συχνά, απευθύνονται στον ουρολόγο με προβλήματα ούρησης και σεξουαλικής ζωής.

Με την πρόκληση αυτή στο μυαλό μας, δημιουργήθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με στόχο να παρέχει υποστήριξη και να ενισχύσει την ποιότητα ζωής αυτών των ατόμων.

Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει δράσεις με κοινούς άξονες:

  • Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση
  • Έρευνα και Καινοτομία
  • Υποστήριξη ατόμων με ΣΚΠ

Η επίσημη έναρξη αυτής της συνεργασίας ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της Υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και οι δύο οργανισμοί είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΣΚΠ και να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ένα βήμα προόδου προς ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους με ΣΚΠ, και μια υπενθύμιση ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν θαύματα στον κόσμο της Υγείας.

Συνδεθείτε λοιπόν μαζί μας την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 20:00, στον παρακάτω σύνδεσμο Zoom:

https://us06web.zoom.us/j/85046319617?pwd=KJPdG8agUpaAggdQtmsIqEmgL37o1A.1