Δελτίο Τύπου

11 Ιανουαρίου 2021

 

Β’ μέρος βιβλίου συνταγών «Η διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, εξέδωσε τον Νοέμβριο του 2019 το πρώτο βιβλίο συνταγών στην Ελλάδα για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης  η διεθνούς φήμης ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου και ο Κλινικός διατροφολόγος – διαιτολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης συνεργάστηκαν ξανά με την Ομοσπονδία για να δημιουργήσουν το Β΄μέρος  του βιβλίου, με 20 νέες συνταγές για άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η πολυβραβευμένη και πολύ δημοφιλής ΣΕΦ, δημιούργησε πρωτότυπες συνταγές βασισμένες στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα, οι οποίες παράλληλα στηρίζονται στις διεθνείς βασικές αρχές διαιτητικής παρέμβασης στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης γνωρίζοντας την επίπτωση των διατροφικών παραγόντων στην διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης παρείχε τα χρήσιμα διατροφικά του σχόλια σε κάθε συνταγή.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κα. Βασιλική Μαράκα, χαιρετίζει με χαρά το Β’ μέρος του βιβλίου συνταγών που περιέχει εύκολες στην παρασκευή συνταγές που έχουν όμως σπουδαία διατροφική αξία για τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19 δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νέου βιβλίου συνταγών.

Το βιβλίο έχει αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας στον σύνδεσμο https://www.poamskp.gr/3d-flip-book/quot-diatrofi-stin-pollapli-sklirynsi-quot-v-meros-vivlioy-syntagon/

Το βιβλίο εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Roche Hellas και διανέμεται δωρεάν.

 

Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόµων µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑµΣΚΠ), η οποία ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στο Ελληνικό στην Αθήνα, είναι δευτεροβάθµιος φορέας στον οποίο εντάσσονται Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Ασθενών µε Σκλήρυνση κατά Πλάκας από όλη την Ελλάδα. Είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης Ατόµων µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑµΣΚΠ) αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών (Αρ. Απόφασης 6403/2009) και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ). Κύριος σκοπός της είναι ο συντονισμός των µελών της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑµΣΚΠ και η βελτίωση της καθημερινότητας των ίδιων και των οικογενειών τους.

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σοφοκλέους & Αριστοτέλους 19, 167 77 Ελληνικό Αθήνα

Τηλ. 2130222777 email: poamskp@otenet.gr

Site: www.poamskp.gr

Facebook: https://www.facebook.com/poamskp

YouTube: https://www.youtube.com/user/poamskp

 

SKP_II_cover Δ.Τ. 11.1.2021 – Έκδοση Β’ μέρους βιβλίου συνταγών για ΑμΣΚΠ