Το Ελληνικό δίκτυο φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τους οικογενειακούς φροντιστές.

Η ΕΠΙΟΝΗ με αφορμή την ημέρα του Φροντιστή στην Ευρώπη που καθιερώνεται για πρώτη φορά φέτος στις 6 Οκτωβρίου αλλά και την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 στις 16:00 ενημερωτική εκδήλωση για τους οικογενειακούς φροντιστές. Η εστίαση είναι στην ανάγκη των φροντιστών για πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Το διαδικτυακό σεμινάριο της 9ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (WFMH) και της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Μέσω σύντομων παρεμβάσεων Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναφερθούν στις επιβαρυμένες συνθήκες που έχει δημιουργήσει για τους φροντιστές η πανδημία του COVID-19 και στην ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις παθήσεις του εγκεφάλου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, η Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, τον αντιπρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας WFMH κ. Roberto Mezzina και την υπεύθυνη επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας EFNA κα Elizabeth Cunningham. Ο κ. Χάρης Κούντουρος, θα εκπροσωπήσει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό και αναγνωρίζοντας την σημαντική συνεισφορά των φροντιστών στο σύστημα υγείας. Η κα Cunningham θα αναφερθεί στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία #BrainLifeGoals στην οποία συμμετέχει και το σωματείο ΕΠΙΟΝΗ.

Δωρεάν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_k7up7Mr9QwS5rivgMeVw2g

 

Δείτε λιγότερα