Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους, η Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (World MS Day).

Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο «I connect – We connect» , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία, την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή World MS Day με μια καμπάνια ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το κοινό θα είναι κυρίως οι νεοδιαγνωσθέντες όμως τα μηνύματα θα αφορούν και την ενημέρωση των οικογενειών, των φίλων, των συντρόφων και γενικά όλων των ατόμων που σχετίζονται με το άτομο που πάσχει.Στο πλαίσιο την καμπάνιας δημιουργήθηκε ένα έντυπο με τίτλο «Απαντήσεις στις συνηθισμένες ερωτήσεις νεοδιαγνωσθέντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Στόχος του εντύπου είναι η έγκυρη ενημέρωση για την πάθηση αλλά και την καθημερινότητα όσων ατόμων παίρνουν τη διάγνωση της ΠΣ. Έγκριτοι επαγγελματίες υγείας, με εμπειρία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, απαντούν με επιστημονικότητα αλλά και ενσυναίσθηση στα ερωτήματα και τις απορίες των πασχόντων.

Την επιστημονική επιμέλεια του φυλλαδίου ανέλαβε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας. Το φυλλάδιο θα είναι διαθέσιμο ως έντυπο από τους Συλλόγους-μέλη της ΠΟΑμΣΚΠ και στην ηλεκτρονική μορφή του από τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Στις 30 Μαΐου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, θα είναι διαθέσιμη η σειρά Podcasts «Συνδεόμαστε» που δημιουργήθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης 10 podcasts από ασθενείς .

Στα 10 podcasts θα ακούσετε τις εμπειρίες ατόμων που νοσούν, φροντιστών, παιδιών, συντρόφων αλλά και Ειδικών που βοηθούν τα άτομα να διαχειριστούν την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Τα podcasts θα αναρτηθούν στη δημοφιλή πλατφόρμα Spotify και θα δημοσιευτούν στο site και τα social media της ΠΟΑμΣΚΠ.

1ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

4ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

5ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

6ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

7ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

8ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

9ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

10ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Εάν νοσείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση ή γνωρίζεις κάποιο άτομο που πάσχει, μπες στο site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση www.poamskp.gr για να βρεις πληροφορίες για τους Συλλόγους-μέλη της σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα Πολλαπλής Σκλήρυνσης από ανθρώπους σαν κι εσένα. Μην μένεις μόνος ή μόνη. Συνδέσου.

Σύνδεσμος για το άρθρο:

Εάν νοσείς από σκλήρυνση κατά πλάκας, μην μένεις μόνος – Συνδέσου – CNN.gr