Το Google Maps ανακοίνωσε την λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας σχετικά με τη σήμανση σημείων προσβάσιμων από αναπηρικά αμαξίδια

Η νέα υπηρεσία του Google Maps λειτουργεί τόσο σε συσκευές με λειτουργικό Android όσο και σε αυτές με iOS. Ονομάζεται “Accessible Places” (Προσβάσιμα Σημεία) και παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.

Με την ενεργοποίησή της υπηρεσίας, οι χρήστες του Google Maps μπορούν να αναζητήσουν περιοχές όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία και, σε περίπτωση που προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα δουν ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης, καθώς και επιπλέον πληροφορίες όπως η διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας:

Σε τηλέφωνο ή tablet, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google.

Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ σας ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας

στη συνέχεια πηγαίνετε στην επιλογή «Ρυθμίσεις»

και μετά στην επιλογή «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας».

Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη.

Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου (ένδειξη wheelchair accessible) στα αποτελέσματα. Αφού επιλέξετε ένα μέρος θα δείτε μια σύνοψη των χαρακτηριστικών προσβασιμότητας της τοποθεσίας όπως για παράδειγμα εάν οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην είσοδο, την τουαλέτα, τα καθίσματα, τον χώρο στάθμευσης και τον ανελκυστήρα.

https://support.google.com/maps/answer/9882117?hl=el&co=GENIE.Platform%3DiOS