Δελτίο Τύπου 26 Μαΐου 2022

Διοργάνωση Συνεδρίου «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές».

H Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής (World MS Day) με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή World MS Day με την διοργάνωση ενός διήμερου Πανελλαδικού υβριδικού Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου 2022, με θέμα: «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές».

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στην ολιστική αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με τη βοήθεια έγκριτων επιστημόνων  θα συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες – ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία – στη διαχείριση των συμπτωμάτων, την φροντίδα και την αποκατάσταση. Ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου έχει αφιερωθεί σε θέματα γονιμότητας, σεξουαλικών διαταραχών και ορθοκυστικών προβλημάτων των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://projector-web.gr/onetoone/gr/panellinio-synedrio-poamskp/content/proghramma-sinedrioy

O σύνδεσμος για την δωρεάν εγγραφή https://projector-web.gr/onetoone/gr/panellinio-synedrio-poamskp/registration

Η ΠΟΑμΣΚΠ ευελπιστεί το Συνέδριο να αποτελέσει την αρχή για την εδραίωση ενός θεσμού διάδρασης μεταξύ των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση, της Πολιτείας, των Κοινωνικών Φορέων και των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας.

Η ΠΟΑμΣΚΠ ευχαριστεί θερμά τις κάτωθι εταιρείες για την πολύτιμη αρωγή τους:

Μεγάλοι Χορηγοί: Genesis Pharma, Merck, Roche

Xορηγός: Bristol-Myers Squibb

Υποστηρικτές: Αν. Μαυρογένης Coloplast, Ariti, Δέδερης Ορθοπεδικά, Sanofi, Teva, Thrive Global Greece, You Be Hero

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν
με τη Γραμματεία του συνεδρίου ONE TO ONE Α.Ε. Congress & Travel στο info@one2onesa.com

Δελτίο Τύπου ΠΟΑμΣΚΠ 26 Μαΐου 2022