Από σήμερα 03/08/2021 είναι διαθέσιμη η νέα επίσημη εφαρμογή Υγείας της Ελληνικής Κυβέρνησης που ονομάζεται MyHealth με την οποία ο χρήστης μπορεί να δει και να διαχειριστεί τις πληροφορίες που αφορούν τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις και τα παραπεμπτικά του από το κινητό του τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης της εφαρμογής έχει συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που αφορούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί στον ΑΜΚΑ του, πρόσβαση στο ιστορικό της άυλης συνταγογράφησης, και θα μπορεί να λάβει ειδοποιήσεις (Push Notifications) για τις νέες συνταγές και παραπεμπτικά εξετάσεων. Ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει όλες τις πληροφορίες και για τα προστατευόμενα μέλη του.

 

Η εφαρμογή, για αρχή, περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και μεταγενέστερα, όμως σύντομα αναμένεται να εμπλουτιστεί με στοιχεία από το 2012 καθώς και με νέες λειτουργίες.

 

Για την χρήση του MyHealth app απαιτείται εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση (στο www.ehealth.gov.gr) και πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω του ΕΜΕΠ (ή εάν έχετε εκδώσει στο παρελθόν ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση μέσω του www.gov.gr). .

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά με λογισμικό iOS και Android και μπορείτε να την κατεβάσετε από το 

  ή το