Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ανοίξει σταδιακά η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών με νοσήματα αυξημένου κινδύνου (ομάδα Β), ηλικίας από 18 έως 59 ετών.

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα.

Τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Πολλαπλή Σκλήρυνση ανήκουν στην Ομάδα Β στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού.

Όσοι πάσχοντες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα sms στο κινητό τους ή στο email τους.

Όσοι πάσχοντες δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Μέσα από την πλατφόρμα www.emvolio.gov.gr συμπληρώνοντας στην αναζήτηση το Α.Μ.Κ.Α
  2. Μέσω ΚΕΠ με την ταυτότητα και το Α.Μ.Κ.Α. σας
  3. Μέσω ιδιωτικού φαρμακείου

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi). Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή.

Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον εμβολιασμό θα βρείτε στον σύνδεσμο

https://emvolio.gov.gr/syxnes-erotiseis