Η Εβδομάδα ευαισθητοποίησης εγκεφάλου (Brain Awareness Week) είναι η παγκόσμια εκστρατεία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και υποστήριξης του κοινού στην επιστήμη του εγκεφάλου.

Η Εβδομάδα ευαισθητοποίησης εγκεφάλου (Brain Awareness Week)  ιδρύθηκε από την Dana Alliance for Brain Initiatives (DABI) και την European Dana Alliance for the Brain (EDAB) και συντονίζεται από το Dana Foundation. Ξεκίνησε το 1996 ως μια προσπάθεια για να φέρει κοντά διάφορους εταίρους με διαφορετικά ενδιαφέροντα από ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς και επαγγελματικούς οργανισμούς  και φορείς ασθενών. Ο στόχος ήταν να ενώσει τους διάφορους εταίρους με το κοινό θέμα πως η έρευνα στον εγκέφαλο είναι η ελπίδα για πρόληψη και πιθανές θεραπείες για ασθένειες και διαταραχές του εγκεφάλου και για να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλες τις ηλικίες. Ως συνεργατική προσπάθεια, η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης του Εγκεφάλου προσφέρει στους εταίρους της την ευκαιρία να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε αυτά τα συγκεκριμένα μηνύματα στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινού ενδιαφέροντος για την επιστήμη του εγκεφάλου.

Στα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης Εγκεφάλου εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που περιελάμβανε τη συμμετοχή περισσότερων από 7.300 εταίρων σε 117 χώρες.

#BAW2021