Νέα υπηρεσία Ταχυμεταφοράς Φαρμάκων Κατ΄Οίκον

Πηγή: virus.com.gr
 
«Δίχτυ» προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δημιουργεί, εν μέσω του lockdown, με μια νέα υπηρεσία η ACS, που προστατεύει τα φάρμακα που παραδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ.
 
Η νέα υπηρεσία Ταχυμεταφοράς Φαρμάκων Κατ΄Οίκον “ACS MediExpress” φροντίζει τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, να διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας ειδική συσκευασία.
 
Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής αποφεύγει τον κίνδυνο να μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, προστατεύοντας την ήδη επιβαρυμένη υγεία, αλλά και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, αφού όλη η διαδικασία αναλαμβάνεται από την ACS.
 
Η διαδικασία
Ο ασθενής επικοινωνεί με τη γραμμή εξυπηρέτησης της ACS (για εντός Αττικής (τηλ. 216-1000567) και ενημερώνεται για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Στη συνέχεια, η ACS παραλαμβάνει το φάκελο με τα δικαιολογητικά του ασθενή από τη διεύθυνσή του και τον προσκομίζει στο υποδεικνυόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ο φάκελος ανοίγεται και ελέγχεται από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί η παραλαβή του φαρμάκου από την ACS. Μετά την παραλαβή του, το φάρμακο τοποθετείται σε ειδική συσκευασία ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στη συνέχεια παραδίδεται στη διεύθυνση του ασθενή, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να επιστραφούν.
 
Παράδοση
Για καλύτερο προγραμματισμό, ο ασθενής χρειάζεται να υπολογίσει ότι θα παραλάβει το φάρμακο την 4η εργάσιμη μέρα, από τη στιγμή που θα τηλεφωνήσει στην ACS, για να ενημερώσει ότι είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά για την παραλαβή τους από την εταιρεία.
 
Ασφάλεια
Για την εν λόγω υπηρεσία, η ACS διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΠΥΥ για παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους εκ μέρους του ασθενή με εξουσιοδότηση, ενώ τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ταχυμεταφοράς με τις ενδεικνυόμενες συνθήκες για κάθε φάρμακο και τη χρήση ειδικών συσκευασιών, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεταφορές φαρμάκων.
 
Σημειώνεται ότι η ACS παρέχει άμεση τηλεφωνική υποστήριξη για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί ο ασθενής για τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από το 2018 και εξυπηρετούνται επιτυχώς αρκετά αιτήματα ασθενών σε καθημερινή βάση.