Συναντήσεις Βαλκανικών μελών της EMSP

Η European Multiple Sclerosis Platform (EMSP) δημιουργεί τοπικές συμμαχίες των φορέων μελών της, για την συχνή επικοινωνία τους, την ενδυνάμωση και την συνεργασία τους για την καλύτερη εκπροσώπηση των  ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Απόρροια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου 2019 είναι η δημιουργία της «Βαλκανικής Συμμαχίας της EMSP» στην οποία συμμετέχουν οι χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.

Η πρώτη συνάντηση της Βαλκανικής Συμμαχίας έγινε στο Zάγκρεμπ της Κροατίας, 2-3 Σεπτεμβρίου 2019, όπου εκπροσώπησε την ΠΟΑμΣΚΠ η κ. Μόιρα Τζίτζικα  Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η δεύτερη συνάντηση των Βαλκανικών Φορέων, στην οποία παραβρέθηκε η κ. Αλίκη Βρυεννίου, Σύμβουλος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑμΣΚΠ, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 16-18 Σεπτεμβρίου 2019. Στο Λονδίνο οι Φορείς-μέλη της EMSP φιλοξενήθηκαν από το τοπικό σωματείο  MS Society UK και είχαν ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του, τις στρατηγικές  και πρακτικές για εξεύρεση πόρων, τη διοργάνωση εκστρατειών, τις δράσεις του κλπ. Βασικός στόχος η ενδυνάμωση των Σωματείων στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών.

Στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν  επίσης θέματα όπως η πρόσβαση σε  όλες τις υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές αλλά και καινοτόμες αποτελεσματικές θεραπείες, η προώθηση της ηλεκτρονικής Υγείας και διαχείρισης της νόσου και το Ευρωβαρόμετρο για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που επικαιροποιείται και  θα εκδοθεί το 2020.

 

 

Αυτή η καταχώρηση αναρτήθηκε στις Νέα. Βάλτε το σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες σας .