Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας αλλά ο καθένας πρέπει να ασκείται ανάλογα με τις δυνατότητές του, γιατί η έντονη άσκηση μπορεί να φέρει μεγάλη κούραση. Η τακτική, ελαφριά γυμναστική εξασφαλίζει το μυϊκό τόνο και μας δίνει μια αίσθηση ευεξίας.
Όλοι όσοι πάσχουν από ΠΣ άσχετα από το βαθμό αναπηρίας, μπορούν να ωφεληθούν από την άσκηση. Στην εποχή μας που όλοι ασχολούνται με την φυσική τους κατάσταση, η άσκηση αναγνωρίζεται σαν ένα αναπόσπαστο μέρος ενός ολιστικού προγράμματος αποκατάστασης.

Γυμναστική στο νερό

Τι χρειάζεται για να γυμναστεί κανείς στο νερό; Σχεδόν τίποτα! Ένα μαγιό, ένα σκουφάκι, μια ζώνη υδρογυμναστικής, αγάπη για το νερό και… ένα φυλλάδιο σαν αυτό που σας δείχνει ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο νερό με την καθοδήγηση (αρχικά τουλάχιστον) ενός ειδικού γυμναστή.

Yoga / Pilates

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ενώ η γιόγκα χρησιμοποιείται από τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση ως μια μορφή άσκησης, παράλληλα συμβάλλει στην ανακούφιση των ασθενών καταστέλλοντας τον πόνο, όπως αναφέρει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.